ΓλώσσαΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Greek English
Αρχική Νέα Νέα 2016 ΖΕΥΣ: Απαντήσεις σε ερωτήματα 3

ΖΕΥΣ: Απαντήσεις σε ερωτήματα 3

print
email

Τρόπος εγγραφής.....

            

                 Συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις μας σχετικά με τις πιο συνηθισμένες απορίες  που εκφράζονται μέχρι τώρα  ως προς τη διοργάνωση του ΖΕΥΣ, θα θέλαμε να προσθέσουμε και τα εξής :

        1)         Η εγγραφή γίνεται αποστέλλοντας ένα μήνυμα ενδιαφέροντος  για συμμετοχή σε κάποια απ’ τις δύο αποστάσεις της διοργάνωσης.

       Στην αρχική οθόνη,  πάνω δεξιά,  βρίσκεται το σήμα που απεικονίζει ένα τηλέφωνο.                             

        Εκεί μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

        Το όνομα, το επίθετο και η απόσταση, αρκούν για την εγγραφή.

        Η εγγραφή δεν καταχωρείται αυτόματα, επειδή θεωρούμε σκόπιμο, να έχουμε μια μικρή προσωπική επικοινωνία με τον αθλητή.

 2)      Τη φράση «πεζοπορικός αγώνας», όποιος την εκλάβει ως απλή  πεζοπορική βόλτα  θα πλανηθεί.

           Ο ΖΕΥΣ είναι ένας αγώνας βουνού απαιτητικότατος.

            Δεν επιλέξαμε τη φράση άσκοπα, αφού υπάρχουν σημεία, που η μετακίνηση με τρέξιμο δεν ενδείκνυται ακόμη και για τους πλέον προετοιμασμένους σωματικά.

            Αν και η λέξη τρέξιμο μας «ξεσηκώνει» αισθητηριακά, η φράση αγώνας πεζοπορίας κυριολεκτεί περιγραφικά , προϊδεάζοντάς  μας για μια πιο σύνθετη και απαιτητική  μετακίνηση από εκείνη της τεχνικής του τρεξίματος.

 1.    3)        Ο «εισαγωγικός»  στο βουνό χαρακτήρας του αγώνα, αναφέρεται μόνο  στη μεγαλύτερη ασφάλεια  που μπορεί να παρέχει η δυνατότητα οδικής πρόσβασης στους πιο άπειρους.
 2.  

             Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αγώνα, έχουν επιλεγεί, συνδυαστεί και προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και την αίσθηση που χαρακτηρίζουν τους αγώνες βουνού.

 1.      4)       Η μεγάλη ιδιαιτερότητα των αγώνων βουνού, είναι οι συνεχείς εναλλαγές της διαδρομής και του τοπίου που κάνουν το χρόνο να διαβαίνει ανεπαίσθητα.
 2.  

              Το μέλημά μας ήταν να εντάξουμε στον αγώνα: ένα δρόμο …που δε θα θυμίζει δρόμο, μια κοινή επιστροφή… με καινούριες όμως εικόνες, ένα μεγάλο οπτικό βεληνεκές θέασης και ελέγχου της κίνησης από πολλά σημεία… χωρίς δυνατότητα όμως κοντινής διείσδυσης των θεατών στις ιδιαίτερες  προσωπικές στιγμές της προσπάθειας των αθλητών, τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους θεατές όταν οι απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση δε θα είναι πλέον έντονες (κατηφόρα).

                  Η δροσερή έως κρύα νυχτερινή ανάβαση, σε τεχνική διάνοιξη χαραγμένη σε πετρώδες και έντονα επικλινές έδαφος, με δυνατότητα ανεμπόδιστης και διαρκώς μεταβαλλόμενης  θέασης όγκων και αστεριών σε γη και ουρανό  και η κατηφορική επιστροφή με το φως της ημέρας, σε ένα εντελώς διαφορετικό οπτικά σκηνικό,  όταν θα έχει πια καταφθάσει ο κύριος όγκος  των θεατών, θεωρούμε πως θα προσφέρει την αίσθηση της ταχύτατης ροής του χρόνου.

                    Με έναν προσεκτικό  συνδυασμό  χώρου και χρόνου, απομόνωσης και κοινωνικότητας επιδιώξαμε μια μεστή αισθητηριακά  εμπειρία,  με την επίγευση  της ιδιαίτερης ικανοποίησης που προσφέρουν οι αγώνες βουνού.       

 • Τσιάτσικας
 • runningnews
 • goRUN
 • Running Press.gr
 • OUTDOOR
 • OLYMPIOS PRO
 • ITRA Greece